Skip to main content

Tiedotteet

Kiitos Korppoo!

Tiedote 15.11.2022

Yhteiset vuodet Saaristokeskus Korppooströmissä tulivat valmiiksi ja on aika jatkaa matkaa. Kiitos Korppoo!

Kuluneet vuodet ovat olleet ravintolatoiminnalle pandemian alla haastavia mutta yhdessä olemme löytäneet asioille hyviä juttuja.

Korppossa vaihtuu operaattori ja me keskitymme enstistä tiiviimmin Kirsta-ravintoloiden kehitykseen.


Uudenkaupungin Kirsta luopui Kahveli-nimestä

75 vuotta täyttävän ravintolan omistajaksi tuli kesällä Korpoströmiä pyörittävä Rami Luoto vaimoineebn. Suuret uudistukset odottavat parempia aikoja mutta pieniä viilauksia on jo tehty.

Lue koko Turun Sanomien artikkeli tästä.


Ravintola Kirsta tekee paluun juurilleen

Rami Luoto (vas.) ja Jari Ahde lupaavat palauttaa vanhan hengen Kirstaan. Rami Luoto ja hänen vaimonsa Marica Willisi-Luoto alkoivat pyörittää Sorvakon sillan kupeessa olevaa ravintola Kirstaa viime kesänä. Turun Osuuskaupalta eli TOK:lta ravintolan luotsaamisen hankkinut Luoto sanoo, että usko tulevaan on kova koronasta huolimatta. Tavoite on, että perinteitä kunnioittavaan ravintola Kirstaan palautetaan myös hauskuus.

Lue koko Uudenkaupungin Sanomien artikkeli tästä.


Kirsta täyttää 75 vuotta

Kirsta on 1945 Kauppakunta Kalannin kauppaliikkeen viereen perustama kaupungin vanhin ravintola. Tuolloin ravintola toimi osoitteessa Alinenkatu 32.

Uusi omistaja on paneutunut ravintolan historiaan kuluvan vuoden aikana, tehnyt yhteistyötä kaupungin museon sekä aiemman henkilökunnan kanssa ja on nyt juhlan kunniaksi tuomassa myös uuden menun, joka nojaa aiempien ruokalistojen suosituimpiin annoksiin.

75 vuotista taivalta juhlitaan 30.10.2020 kello 19.00 – 21.00.
Tilaisuus on vapaamuotoinen.

Tila on väljä katettu ja lämmitetty tila, jossa on otettu huomioon hetken vaatimukset.

75 vuotinen taival tulee näkymään koko talvikauden.

Juhlaviikon aikana kaupungissa voi nähdä Kirstaa myös kaduilla.

Julkaistu 16.10.2020


TOK ja Cesa sopineet Kirstan toiminnan jatkosta kaupalla

Turun osuuskauppa TOK on myynyt Uudenkaupungin keskeisimmän ravintola-alan toimijan Kirstan ravintolatoiminnot uudelle omistajalle. Kaupassa siirtyivät Kirsta ja Kahveli nimillä toimineet toiminnot Cesa Oy:lle.

Uusi yhtenäinen ja historianmukainen toiminimi on Kirsta.

Kirsta sijaitsee Uudenkaupungin keskustassa lahden rannalla keskellä kaupunkia. Toimintaa kehitetään perinteitä vaalien ja keräten materiaalia ravintolan sivustonkin kautta kirsta.fi. Historiaa ja omakohtaisia kokemuksia varten on sivuille avattu osio ”Kerro meille Kirstasta”. Kanava on avoin kaikille.

Julkaistu 14.2.2020